Prima la concursul de rezidențiat este jucătoare de șah

Arzu Salim. Numele nu vă spune nimic? Radio Constanța ne-a spus povestea. Arzu este o tânără cu multă determinare și ambiție. Este o proaspătă absolventă a Facultății de Medicină din București care a reușit să combine două lumi complet diferite: lumea șahului și lumea medicinei. Arzu Salim a obținut cel mai bun rezultat din țară la examenul de rezidențiat din acest an. Zilele acestea are loc repartiția rezidenților, își va alege prima specialitatea pe care vrea să o urmeze.

Arzu Salim a avut o copilărie frumoasă, în care a descoperit pasiunea pentru șah. Fratele ei geamăn este și el un adevărat magician al șahului, încă mai joacă uneori la concursuri. Împreună, au navigat prin labirintul complex al acestui joc, iar șahul a devenit pentru ei mai mult decât un simplu hobby.  

Șahul a avut un rol crucial în dezvoltarea personală a lui Arzu. A învățat să-și controleze emoțiile, să gândească critic și să dezvolte strategii complexe. Șahul a fost un instrument care i-a dezvoltat puterea de concentrare și spiritul de competiție. Arzu a participat la numeroase concursuri de șah în copilărie. Aceste experiențe i-au oferit încredere în sine, o înțelegere profundă a strategiilor învingătoare și o rezistență mentală de neclintit.

 Șahul a fost, de asemenea, un instrument eficient în gestionarea stresului și anxietății. Arzu menționează că șahul îi oferă un refugiu mental, unde poate să se relaxeze și să-și îmbunătățească concentrarea.